به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران، دکتر حسین قناعتی با قدردانی از برگزار کنندگان دهمین کنگره سالانه اخلاق پزشکی ایران، بر اهمیت روزافزون مباحث اخلاقی تاکید کرد و گفت: در عرصه جهانی که تکنولوژی، علم و مبانی علمی اخلاقی و سازماندهی اجتماعی انسانی رشد کرده است در غزه شاهد کشته شدن صدها انسان بیگناه هستیم و این نشان می دهد هنوز نقصان جدی در زمینه اصول اخلاقی و انسانی وجود دارد.
وی اشاره به فاصله آنچه در زمینه اصول اخلاقی طراحی می شود با آنچه به اجرا در می آید گفت: اگرچه کشورهای اسکاندیناوی به لحاظ اصول اخلاقی، صادقانه زیستن و سالم زیستن رشد بسیاری داشته اند اما اتفاقاتی که در عرصه جهانی رخ می دهد نشان داده هنوز فاصله بسیاری بین دستورالعمل های اخلاقی و آنچه اجرا می شود وجود دارد.
این استاد دانشگاه رعایت اخلاقیات را فراتر از نصیحت و توصیه دانست و گفت: برگزاری این کنگره ها و تدوین کتاب های مختلف اخلاقی مقدمه ای است برای طراحی نقشه راهی که در جامعه اجرایی شود.
دکتر قناعتی تلفیق اقتدار در حکمرانی، آموزش و برنامه ریزی صحیح را راهکار اجرای اصول اخلاقی در جامعه دانست و گفت: نمونه موفق این راهکار را در ترویج فرهنگ کمربند ایمنی تجربه کرده ایم و هرسه مولفه باعث شد امروز بستن کمربند ایمنی به یک عادت تبدیل شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با بررسی سیر تحولات اخلاقی جامعه گفت: باید تحولات اخلاقی جامعه که در نتیجه تواتر و تغییرات سیاسی به وجود آمده آسیب شناسی شود. در مراحل مختلف انقلاب رفتارها تغییر کرده است. در دوران دفاع مقدس دانشجوی پزشکی هم درس می خواند و هم به جبهه می رفت و هم بخشی از درآمد اندک خود را صرف کمک به جبهه می کرد. اما در دوره ای با ترویج تجمل گرایی مساواتی که در اوایل انقلاب برقرار بود و باعث رضایت مردم می شد کمرنگ شده است.
دکتر قناعتی با تاکید بر نقش زیرساخت لازم برای اجرای اصول اخلاقی گفت: معیارهای اخلاقی در شرایط مناسب اجرایی می شوند و عدالت یکی از پیش نیازهای اجرای اصول اخلاقی در جامعه است.
رئیس دانشگاه بر ضرورت توزیع عادلانه امکانات بهداشتی و درمانی تاکید کرد و گفت: در اسلامشهر با وجود ۸۰۰ هزار نفر جمعیت ۱۲۰ تخت بیمارستانی دولتی و ۸۰ تخت بیمارستانی خصوصی وجود دارد. با توجه به پیشرفتهای علمی گسترده پزشکی بعد از انقلاب همانگونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند در استقرار عدالت دچار مشکل هستیم.
نظر شما